The Westland Magical Gardens by Diarmuid Gavin

Structura a fost imaginata si construita special pentru RHS Chelsea, de catre peisagistul britanic Diarmuid Gavin. The Westland Magical Garden reprezinta punctul principal de atractie al show-ului, atat vizual prin inaltimea sa, cat si prin prezenta mult asteptata a creatorului.

Pentru a realiza spectaculoasa gradina etajata, artistul a pus la incercare o tehnologie folosita in constructii, dar in cu totul alte scopuri. Acesta a apelat la o companie specializata in ansamblarea de schele metalice si a solicitat construirea unei piramide, folosind acest sistem. Constructia finita are sapte nivele, scara si lift pentru circulatia verticala, un tobogan metalic, puncte cu apa curgatoare si va gazduii la final peste 3000 de plante. O alta caracteristica oferita de tehnologia de constructie, este aceea ca este demontabila, fiind imaginata special pentru un show de gradinarit.

Pe cele sapte platforme, sunt amenajate spatii cu diverse functiuni si tipuri de mobilare. Plantele folosite de peisagist comporta utilizari diverse: decorativ, de delimitare a spatiului sau de asigurare a hranei, astfel nefiind necesar alt tip de material pentru obtinerea imaginii finale.

The Westland Magical Garden este o interpretare moderna a gradinilor suspendate, o idee de utilizare spatiala a grdinii prin dezvoltarea in plan vertical sau o incercare de etajare a functiunilor prezente intr-o gradina obijnuita.

 

Via: notcot.com

diarmuidgavindesigns.co.uk

gardenhealth.com

Photo via: Justine Aw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *