Dutch Mountain by Denieuwegeneratie Studio

Prezenta denivelarilor de teren reprezinta o raritate in peisajul natural al Olandei, iar situl ales de beneficiari pentru locuinta lor, reprezinta undeziderat la care putin ajung, in aceasta zona. Situl este localizat intr-o zona de protectie naturala, ce prezinta (dupa standardele Olandei) o topografie atipica – dealuri.

Locuinta a fost finalizata in 2011 si este desfasurata pe doua nivele, sub un aer deosebit de contemporan si proaspat. Arhitectii au ales sa foloseasta declivitatea naturala a terenului si sa ascunda o parte din volumul constructiei. Astfel,  locuinta prezinta o singura fatada completa, catre sud, restul fatadelor fiind ascunse total sau partial de movila de pamant ce o inconjoara. La nord, movila este strapunsa de intrarea la garaj, formand un buzunar la nivelul terenului. Fatada principala, orientata catre sud si foarte vitrata, beneficiaza de toata lumina si caldura soarelui, caldura fiind inmagazinata de structura masiva din beton armat si eliberata pe parcursul noptii in interior. Fatadele laterale acoperite partial de pamant, lasa loc unei iluminari si aerisiri naturale pentru spatiile adiacente, datorita unei vitrari bine calculate.

Functiunile locuintei respecta regulile impuse de beneficiari dar si criteriile de iluminare, ventilare si ordonare a spatiilor, impuse de proiectarea de arhitectura. Zona de zi este asezata, astfel incat sa beneficieza de cea mai mare parte a suprafetei vitrate si include bucatria deschisa si o zona de dinning. Spatiile de dormit si spatiul de lucru, sunt amplasate in lateralele casei, si beneficiaza de un vitraj partial. In completarea vitrajelor de pe fatadele laterale, dar si pentru spatiile din interiorul casei, au fost prevazute puturi de lumina zenitala, ce asigura confortul optim chiar si pentru o constructie partial ingropata.

Volumui construit ce iese de sub mantaua naturala, a fost imbracat in lemn. Acelasi lemn se regaseste si la terasa pe care se deschide zona de zi. Astfel, singurul material ce este adaugat peisajului, este tot unul natural, integrand perfect constructia in cadrul natural.

Via: homedsgn.com

denieuwegeneratie.nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *