Petroleum Jewellery by Anna Gram Studio

Colectia a fost conceputa pentru Bienala Internationala de Design 2008, Franta, dar a intrat in productia de serie datorita succesului pe care l-a inregistrat in cadrul expozitiei. Imaginata de biroul de design Anna Gram (Florian Dussopt + Julie Girard) si produsa de bijutierul Niza Huang colectia este compusa din piese foarte elaborate, confectionate din argint Sterling simplu, sau placat cu aur de 18 K, petrol si sticla minerala.

Simbolistica denumirii colectiei, o reprezinta insasi unul dintre materialele din care este confectionata, si anume “petrolul”. Denumit si “aurul negru” acest material a devenit unul dintre cele mai dorite de pe planeta, alimentand viata umana contemporana in toate aspectele ei. Designerii au hiperbolizat aceasta substanta, ridicand-o la rangul de piesa principala a colectiei.

Fiecare obiect ce compune colectia, fie ca e vorba de un inel, pandant sau cercei, contine o picatura din pretiosul “aur negru”, sub un capac de lupa din sticla minerala. Aceasta constructie este asezata intr-un cocoon de argint, sau argint placat cu aur de 18 k, pe care artisti l-au tratat ca pe o mica sculptura in detaliu.

 

 

 

Via: annagram.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *