Casa Ocho by Feldman Architecture

Localizata intr-o zona naturala in conservare din muntii Santa Lucia, California si influentata puternic de padurea de stejar si pantele abrupte, casa Ocho reprezinta un bun exemplu de integrare arhitecturala intr-un sit natural. Arhitectii au incercat sa reduca impactul antropic al constructiei si sa pastreze pe cat posibil, geometria naturala a sitului. Astfel, acestia au impartit casa in doua corpuri separate, reducand masa vizuala. O alta masura prevazuta de proiectanti pentru reducere impactului vizual, a fost acoperirea invelitorii cu plante indigene, cu inaltime medie.

Parcurgerea aleii de intrare, dezvaluie imagini superbe si conduce catre o terasa generoasa, pozitionata la nivelul coronamentului copacilor. Spatiile interioare se deschid la teren prin vitraje masive, marind asfel suprafata locuibila. Datorita cadrului natural in care este asezata casa, arhitectii au incercat sa extinda fuctiunile casei in exterior, oferind posibilitatea de relationare cu natura.

Finisajele interioare si exterioare au fost alese, in mod automat, pentru naturaletea lor si pentru capacitatea de a integra constructia in sit. La exterioar predomina lambriul de lemn si sticla, iar in interior arhitectii au propus o compozitie formata din lemn, suprafete vopsite alb si accente din metal.

 

 

 

Via: feldmanarchitecture.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *