Ratua Private Island by Isabelle si Marc

Descoperita de catre cei doi acum aproximativ sase ani, in timpul unei calatorii in jurul lumii, insula Rutua face parte din arhipelagul Vanuatu, Noua Caledonie.

Proprietarii au convins batranii tribului bastinas, sa le incredinteze insula, care initial s-a dorit a fi o resedinta privata a celor doi. In timpul amenajarilor, acestia s-au hotarat sa impartaseasca fumusetea naturala a insulei si cu alti oameni si au transformat-o in hotel. Venitul generat de hotel este intors integral in comunitatea locala prin fundatia pe care Isabelle si Marc o patroneaza aici.

Filosofia de viata prezenta pe insula este una extrem de pozitiva si bio in toata puterea cuvantului. Materialele folosite la constructie sunt de pe insula sau de pe insulele vecine, bucataria foloseste produse 100% locale, fructe si legume din gradina proprie, carne de la crescatori localnici, peste prins din jurul insulei de pescari indigeni.

Insula adaposteste 15 vile, ce formeaza trei mici asezari (sate). Fiecare dintre cele 15 vile este adusa din Indonezia si reconstruite aici cu mare grija deoarece au aproximativ 200 de ani vechime. Doua dintre asezari  finctioneaza foarte bine cu inchiriere individuala si au ca punct comun de intalnire Clubul de Yacht, dotat cu facilitati de servire cu louge. Cea de-a treia asezare functioneaza mai bine pentru un grup mai mare de oaspeti, fiind deservita de o zona dedicata de intalnire, recreere si servire.

Relaxarea absoluta este asigurata si de spa-ul construit aici, ce foloseste produse locale pentru toate tipurile de tratamente.

 

Via ratua-private-island

One Response to “Ratua Private Island by Isabelle si Marc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *