LandANnahme by Nils Ferber

Ce e de facut, cand pare ca nu mai e spatiu pentru a putea face ceva? Asta e intrebarea de la care au plecat un grup de studenti din Hamburg, cand au creat “LandANnahme” Proiectul a fost lansat cu scopul de a crea noi spatii pubice de intalnire si discutii in orasele tot mai inghesuite si aglomerate. Dupa studierea si discutarea mai multor concepte si solutii echipa a ales platforma putitoare ca punct de plecare.

Numele “LandANnahme” reprezinta “Pamant adoptat”, iar conceptul de baza este modularitatea. Platforma este acatuit din mai multe module, modulul de baza fiind compus dintr-un butoi si sase profile de aluminiu. Platforma devine functionala doar daca se ansambleaza mai multe module si devine cu atat mai performanta cu cat este compusa din mai multe module. Acest concept a fost bazat pe socializarea dintre oameni, cu cat sunt mai multi ca atat este socializarea mai buna.Modularitatea permite platformei sa-si schimbe forma si sa se adapteze numarului de ocupanti sau sa se desfaca in mai multe parti si sa navigheze la diferite locuri de intalnire cu alte platforme pentru diverse evenimente.

Platformele pot primi si functiuni mai neobijnuite, transformandu-se cu usurinta in mici gradini sau spatii de cazare.

Pentru constructia propriu-zisa, studentii au folosit materiale reciclate ca:  prelate de camion, europaleti, centuri auto, bucati de aluminiu, PET-uri sau butoaie de plastic industriale care au fost curatate si functioneaza foarte bine ca spatiu de depozitare pentru platforma.

Mesajul transmis de “LandANnahme” a fost acela ca spatiul public poate fi configurat cu usurinta de ocupantii acetuia.

Din echipa care a realizat acest proiect au facut parte urmatorii.

Nils Ferber,

Sebastian Auray,

Ruben Faber,

Ludolf von Oldershausen

Via nilsferber.de

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *