Casa din gradina Poplar by Onix Architecture

Terenul pe care a fost costruita micuta locuinta cu caracter recreativ, este situat in cadrul unei lotizari speciale, din centrul orasului Groningen, Olanda. Aceasta lotizare este destinata activitatilor in aer liber si se adreseaza persoanelor ce doresc sa practice gradinaritul, fapt ce limiteaza drastic posibilitatile de construire. Astfel, constructiile propuse sunt de mici dimensiuni si cu orientare functionala catre activitatea principala.

Architectul Haiko Meijer a propus o volumetrie jucata, ce respecta tipicul zonei si care adaposteste in principal activitati de zi. Orientarea catre gradinarit si limitarile antropice, ca asigurarea curentului electric strict prin panouri fotovoltaice, ofera lotizarii un caracter ecologic accentuat. Constructia a fost amplasata si orientata in directa legatura cu vegetatia din gradina si cu vecinatatile prezente, cum ar fi canalul de irigatie, la care se accede pe o alee cu dalaj din lastre de piatra.

Materialele si tehnologiile folosite la constructie, asigura atat un nivel de calitate superior cat si posibilitatea demontarii acesteia, la necesitate. Materialul predominat atat la interior, cat si la exterior este lemnul, material ce integreaza in sit elementul construit.

 

Via: onix.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *