Spiral House by Joeb Moore + Partners Architects

Cartea de vizita a biroului de arhitectura Joeb Moore + Partners, o reprezinta proiectarea inteligenta si inclinatia catre manufactura si inovatie pentru detalii si sisteme.

Respectand aceste criterii, arhitectii au proiectat o locuinta pe plaja,  in sudul statului Connecticut. Spiral House s-a nascut in incercarea de a imbratisa si completa peisajul de coasta, climatul natural primind un rol extrem de important in acest proces. Un alt rol cu o deosebita importata, l-au avut reglementarile urbanistice aferente zonei, si mai cu seama conditionarile ce tin de inundare si alte evenimente naturale.

Rezultatul acestui proces, este o casa ce se integreaza perfect, atat in peisajul natural, cat si in peisajul vietii cotidiene a proprietarilor. Zonificarea functionala a casei, s-a facut respectand cu strictete modul de viata al ocupantilor. Finisajele exterioare au fost alese si tratate, pentru caracteristica de rezistenta in timp. Astfel au fost folosite la fatada, lemnul de cedru, sticla, beton si elemente metalice. Suprafete mari vitrate, asigura o buna iluminare naturala la interior, dar si comunicarea vizuala cu spatiul natural.

Imaginea generala a casei este una extrem de moderna, volometria si materialele cu care au fost tratate fatadele, asigurand integrarea acesteia in sit.


Via: homedsgn.com

One Response to “Spiral House by Joeb Moore + Partners Architects

  • Casa arata ireprosabil, e un vis! Cam la ce costuri se ridica o astfel de minunatie? Sunt tare curioasa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *