VILLA IN SØLLERØD by Henning Larsen Architects

Constructia este compusa din doua volume finisate impecabil cu tencuiala alba, ce compun cele doua zone ale casei. Acestea sunt legate si controlate de un spatiu central bucatarie-dinning, foarte deschis, ce se desfasoara pe doua niveluri. Casa insasi se parcurge prin zone decalate, ce urmaresc topografia terenului.

Volumul dinspre nord, ce integreaza intrarea si garajul, adaposteste zona de dormit a copiilor, o zona destinata oaspetilor si o zona tehnica. Legatura cu aripa de sud, este asigurata de volumul dominant ce comanda functiunile casei. Aici se concentreaza mare parte din activitatiile zilnice ale familiei. Volumul sudic, desfasurat si el pe doua niveluri suprapuse, functioneaza ca o insula. Zona inferioara adaposteste livingul si un birou, iar zona superioara cel de-al doilea birou si dormitorul matrimonial cu baie, dressing, si o priveliste spectaculoasa.

Arhitectii de la Henning Larsen s-au concentrat pe lumina naturala, contrastul dintre plin si gol si cerintele beneficiarilor asupra modului de functionare a casei, astfel a rezultat o locuinta arhitecturala. Aceasta se caracterizeaza prin simplitate, linii curate si materiale de calitate.

 

Via: henninglarsen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *