Reading between the lines by Gijs Van Vaerenbergh

Reading between the lines face parte din “pit”, o manifestare artistica ce reuneste lucrari de arta din regiunea¬†Borgloon-Heers, zona flamandra a Olandei. “Pit” reprezinta prima parte a proiectului expozitional Z-OUT, pus la cale cu initiativa Z 33, muzeul de arta contemporana al orasului¬†Hasselt.

Gijs Van Vaerenbergh a prezentat constructia in peisajul rural, cu un design inspirat din imaginea bisericii locale, aceasta se afla pe ruta unui traseu ciclistic din zona. Biserica este alcatuita din 30 de tone de otel (platbanda si teava) si se sprijina pe o fundatie de beton armat.

Reading between the lines poate fi interpretarea unei teme arhitecturale concrete, insa semnificatia acestei constructii poate depasi granitele fizice. Interpretarea pe care o face fiecare individ poate ajunge la limite metaforice. Experienta transparentei poate fi regasita si in religie, reproducerea formei clasice poate fi reprezentarea unui un omagiu adus bisericilor din zona. Simpla reproducere a formei e suficienta pentru a induce stari ce tin de cunoasterea personala si colectiva.

Reading between the lines este un proiect al duo-ului format din tinerii arhitecti Pieterjan Gijs si Arnout Van Vaerenbergh, care din 2007 au realizat o serie de proiecte in spatii publice. Aceste proiecte au fundament arhitectural dar cu un rezultat artistic. O parte din proiectele lor nu au un beneficiar bine definit, lucru ce le-a permis o exprimare cat mai purista si nealterata.

 

 

 

Via: gijsvanvaerenbergh.com

z33.be

Photo by: z33.be

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *