Tiburon Bay House by Butler Armseden Architects

In anul 2007 beneficiarul a dorit constructia unei case cu cea mai ridicata certificare LEED Platinum, iar pentru asta a prezentat arhitectilor un sit cu teren in panta, pe care se afla o constructie degradata. Arhitectii au mobilizat intreaga echipa in a transorma acest proiect intr-un exemplu arhitectural pentru curentul ecologist siĀ  pentru design si performate constructiva.

Planul fuctional al casei este concentrat in jurul scarii centrale, astfel au reusit sa ofere spatiilor de locuit, posibilitatea de a beneficia de privelistea de care se bucura situl. O constructie suspendata a rezolvat problema intrarii, la o casa pe un teren cu declivitate mare si servesteĀ  ca un spatiu de zi pentru exterior.

Toate materialele folosite la constructia case,i sunt reciclate sau reciclabile, iar in cazul peretilor de sprijun sunt chiar salvate de la constructia veche. Electricitatea si apa calda sunt asigurate cu ajutorul panourilor solare, iar apa menajera este filtrata printrun sistem complex, asugurandu-se astfel irigarea spatiilor verzi.

 

 

Vi: butlerarmsden.com

Foto by Matthew Millman

One Response to “Tiburon Bay House by Butler Armseden Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *